Sabji újburgonyából

Hoztam nektek egy gyors, indiai ihletésű böjti vacsit! Nagyon finom, vegán, fodmap diétába illeszthető.
krumplisbaji.jpg
HOZZÁVALÓK:
- néhány (4-6) marék újkrumpli
- 2 marék bébispenót
- 4 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 4 ek földmigyoró
- 1 ek római kömény
- 1 ek fekete mustármag
- ujjnyi gyömbér
- kevés garam masala
- kevés színes bors
- só
- 1-2 ek gluténmentes liszt
- 1 dl kókusztejszín
- víz
- citromlé ízlés szerint
+ 1 marék felkarikázott póréhagyma -> ha bírod
+ 1/2 szárzeller -> ha bírod
Az újkrumplit megmossuk, felkarikázzuk. A napraforgó olajat kis lángon felhevítjük, majd rádobjuk a fekete mustármagot és a római köményt. Lefedjük, míg a magok kipattognak (hallani fogjuk, és finom illat lesz tőle). Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, pár másodpercig pirítjuk. Rádobjuk a krumplit, sózzuk, rátekerjük a borsot és a garam masalát, majd fedő alatt hagyjuk pirulni-puhulni. Ekkor mehet bele a póré és a zeller is. Mikor puha, megszórjuk a gluténmentes liszttel, összekeverjük. Ráöntjük a kókusztejszínt, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Amíg fő, megmossuk a spenótot és felaprítjuk a mogyorót, majd mehet bele ez is. Végül ráfacsarunk egy kis citromlevet, megkeverjük és levesszük a tűzről. Salátával tálaljuk!