Bruschetta

Az ínycsiklandó olasz előétel

Eszeveszettül vonzó, robbanékony és nagyon olasz: ez a bruschetta, egy hamisítatlan mediterrán előétel, lehetőleg frissen a kertből! Legutóbb egy csodálatos, sokfogásos olasz lakoma részeként készítettem el, és még mindig imádom - örökre hálás leszek Csabi barátomnak, amiért annak idején megismertetett vele. Lássuk!

bruschetta.jpg

HOZZÁVALÓK:

sok (6-12 db) érett, ízes, friss paradicsom

1/2 fej lilahagyma (vagy amennyit megkívánsz)

ízlés szerint friss bazsalikom, oregano, kakukkfű

minőségi, hidegen sajtolt olívaolaj

frissen őrölt bors

 

Nincs más dolgod, mint apróra vágni a megmosott és kicsumázott paradicsomot és a hagymát. Aprítsd fel a fűszereket is (kézzel, ne cutterben!), add a zöldségekhez. Locsold meg a magában is ínycsiklandó olívaolajjal, sózd, borsozd, kever össze, és tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Másnap is finom lesz! reggelire, előételnek, könnyű vacsinak is szuper. Kínáld pirítóssal (crostini), így vendégségbe is bízvást viheted. Jó étvágyat!! :)