Meditterrán pulykaragu

Gyors, nyarat idéző, laktató vacsi

Kell ennél több? A friss zöldfűszerektől lesz igazán vagány, de természetesen helyettesítheted ezeket a szárított verzióval is.

meditterran_pulykaragu.jpg

HOZZÁVALÓK:

1-2 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj

1 közepes pulykamell (Figyelem! Ez valójában ugye egy pár pulykamell egyik felét jelenti.)

1 közepes cukkíni

1 konzerv darabolt paradicsom

kb. 15 cm-es darab póréhagyma

2-3 zsályalevél, vagy 1 ek szárított zsálya

2 rozmaringág, vagy 1 ek aprított rozmaring

3-6 kakukkfű ág, vagy 1-2 ek morzsolt kakukkfű

frissen őrölt tarkabors

száraz fehér bor (kevesebb, mint amennyit a barátnődnek töltenél)

meditterran_pulykaragu2.jpg

Az olajat forrósítsd fel egy nagy serpenyőben. Add hozzá a felaprított pórét és cukkinit, pirítsd át őket kissé. Add hozzá a falatnyira vágott húst, ezzel is pirítsd át. Jöhetnek a fűszerek, a bor és a paradicsom - fedő alatt főzd addig, míg a hús elkészül. Ha kell, önthetsz alá egy kis vizet is. Sült krumplival és salátával tálalva mennyei, és gyors vacsora!