Meditterrán pulykaragu
Gyors, nyarat idéző, laktató vacsi
Kell ennél több? A friss zöldfűszerektől lesz igazán vagány, de természetesen helyettesítheted ezeket a szárított verzióval is.
HOZZÁVALÓK:
1-2 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 közepes pulykamell (Figyelem! Ez valójában ugye egy pár pulykamell egyik felét jelenti.)
1 közepes cukkíni
1 konzerv darabolt paradicsom
kb. 15 cm-es darab póréhagyma
2-3 zsályalevél, vagy 1 ek szárított zsálya
2 rozmaringág, vagy 1 ek aprított rozmaring
3-6 kakukkfű ág, vagy 1-2 ek morzsolt kakukkfű
só
frissen őrölt tarkabors
száraz fehér bor (kevesebb, mint amennyit a barátnődnek töltenél)
Az olajat forrósítsd fel egy nagy serpenyőben. Add hozzá a felaprított pórét és cukkinit, pirítsd át őket kissé. Add hozzá a falatnyira vágott húst, ezzel is pirítsd át. Jöhetnek a fűszerek, a bor és a paradicsom - fedő alatt főzd addig, míg a hús elkészül. Ha kell, önthetsz alá egy kis vizet is. Sült krumplival és salátával tálalva mennyei, és gyors vacsora!