Zseni kis szendvics
Valami, ami egész napra biztosítja a csít! Ezzel nekivághatsz egy aktív hétvégének!
HOZZÁVALÓK:
- 1 gluténmentes hamburgerzsemle
- 1 tk laktózmentes vaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 szelet érlelt füstölt sonka
- 1 érett paradicsom
- kevés ecetes zöld paradicsom
- sok sajt, pl. cheddar, vagy eidami
- 1 ek mustár (ízlés szerint mézes mustár)
- jó minőségű barbecue szósz
- remoulade mártás
- kakukkfű (lehetőleg friss)
- só, frissen őrölt színes bors
ELKÉSZÍTÉS:
A hamburger zsemlét ketté vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk. A paradicsomot szintén megmossuk és felkarikázzuk, a zöld paradicsomot ugyancsak karikákra vágjuk (én eleve így teszem el).
Egy kis serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a zsemle két felének mindkét oldalát. A megpirult zsemléket félre tesszük. Az egyik felét megkenjük remoulade mártással, a másikat a minőségi barbecue szósszal. Ezután a serpenyőben megpirítjuk a sonkát, és a zsemlére borítjuk.
Most mehet a serpenyőbe a hagyma, melyet lassan sütünk pár percig, kevés mustárt hozzáadva. Amikor elkészül, mehet a szendvicsbe ez is.
A serpenyőbe most a paradicsom kerül (ha kell, adjunk még hozzá vajat), amelyet sózunk, borsozunk, kakukkfűvel megszórunk, és szintén sütünk egy-két percig, mielőtt a zsömlébe tesszük.
A forró feltétekre rakjuk a vékonyra szeletelt sajtot, a szendvicsbe pakoljuk a zöldparadicsomot, és végül beborítjuk a zsömle másik felével.
Boldogan, átszellemülten fogyasztjuk, majd megyünk előre estig, fáradhatatlanul!
Jó étvágyat :)