Zseni kis szendvics

Valami, ami egész napra biztosítja a csít! Ezzel nekivághatsz egy aktív hétvégének!

zseni_kis_szendvics.jpg

HOZZÁVALÓK:

  • 1 gluténmentes hamburgerzsemle
  • 1 tk laktózmentes vaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 szelet érlelt füstölt sonka
  • 1 érett paradicsom
  • kevés ecetes zöld paradicsom
  • sok sajt, pl. cheddar, vagy eidami
  • 1 ek mustár (ízlés szerint mézes mustár)
  • jó minőségű barbecue szósz
  • remoulade mártás
  • kakukkfű (lehetőleg friss)
  • só, frissen őrölt színes bors

ELKÉSZÍTÉS:

A hamburger zsemlét ketté vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk. A paradicsomot szintén megmossuk és felkarikázzuk, a zöld paradicsomot ugyancsak karikákra vágjuk (én eleve így teszem el).

Egy kis serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a zsemle két felének mindkét oldalát. A megpirult zsemléket félre tesszük. Az egyik felét megkenjük remoulade mártással, a másikat a minőségi barbecue szósszal. Ezután a serpenyőben megpirítjuk a sonkát, és a zsemlére borítjuk.

Most mehet a serpenyőbe a hagyma, melyet lassan sütünk pár percig, kevés mustárt hozzáadva. Amikor elkészül, mehet a szendvicsbe ez is.

A serpenyőbe most a paradicsom kerül (ha kell, adjunk még hozzá vajat), amelyet sózunk, borsozunk, kakukkfűvel megszórunk, és szintén sütünk egy-két percig, mielőtt a zsömlébe tesszük.

A forró feltétekre rakjuk a vékonyra szeletelt sajtot, a szendvicsbe pakoljuk a zöldparadicsomot, és végül beborítjuk a zsömle másik felével.

Boldogan, átszellemülten fogyasztjuk, majd megyünk előre estig, fáradhatatlanul!

Jó étvágyat :)