Pihe-puha Banánkenyér
Gyors, könnyű, isteni süti a hétvégére, glutén- és laktózmentesen. Érdemes kipróbálni, imádni fogjátok!
HOZZÁVALÓK:
2 banán (lehetőleg jó érett)
20 dkg gluténmentes lisztkeverék (én most aldisat használtam)
15 dkg nyers nádcukor
1 zacskó sütőpor
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg laktózmentes vaj/margarin puhán, vagy megolvasztva
2 tojás
10 dkg dió (vagy más mag), apróra vágva
4 ek kandírozott narancshéj
A szárazanyagot összekeverjük egy tálban, egy másikban villával a banánt szétnyomkodjuk. Utóbbihoz öntjük a vajat és a tojást (ha olvasztott vaj, hűtsd ki kissé, hogy ne főzze meg), és habosra keverjük. Hozzáadjuk a szárazat, azzal is elkutyuljuk, majd sütőpapírral bélelt, vagy szilikon formába tesszük - én őzgerinc formát használtam. 160 fokra előmelegített sütőben, 50 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, ha nem ragad rá, már jó lesz!
Hagyjuk kihűlni a formában, majd borítsuk ki, és szeleteljük. Isteni, őszi-téli hangulatú, pihe-puha, omlós süti. Glutén- és laktózmentes, tejmentes, FODMAP diétába illeszthető, és...
...megérdemled! :D
Az eredeti receptet innen lőttem: https://femina.hu/recept/glutenmentes-banankenyer/
Encsi