Banános Brownie

GM, LM csokis finomság

Ez a recept szerelem volt első látásra. Finom, omlós, jól szeletelhető süti lett belőle, érdemes kipróbálni - persze csak egy. pici. kockát. - mert jó sokat kell futni, hogy hatástalanítsuk :)

bananosbrownie2.jpg

HOZZÁVALÓK:

30 dkg laktózmentes étcsokoládé

24 dkg laktózmentes vaj/margarin

2 banán

14 dkg nyers nádcukor

1 kk vaníliaőrlemény

4 tojás

1 csipet só

2 kávéskanál sütőpor

10 dkg rizsliszt

bananosbrownie1.jpg

ELKÉSZÍTÉS:

A banánt törjük össze villával. A vajat és a csokoládét lassú tűzön, folyton kevergetve olvasszuk fel teljesen. Tegyük egy keverőtálba a tojásokat a cukorral, és turmixoljuk össze. Aztán jöhet a banán és az előre elkevert száraz hozzávalók (liszt, cukor, só, vanília, sütőpor). Végül hozzáadjuk a csokis vajat, és konyhai robotgéppel csomómentesre keverjük.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit (az oldalát is!), és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, tűpróbáig 170 fokon.
Mikor elkészült, várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük. Nagyon finom hozzá egy csepp narancslekvár!

(A recept eredetije átalakításaim nélkül itt megtalálható.)

Boldog Sütizést!

U.i.: a brownie Illés László csodás kerámiáján csücsül.