Szerzetesek eledele 1.

Egy újabb böjti, vegán étel, aminek a glutén- és tejmentességén kívül plusz előnye, hogy rendkívül egyszerű. Viszonylag alacsonyan tartható a CH tartalma, de fodmap és fruktóz diétában nem javaslom, mert van benne zöldborsó, hagyma és kukorica is. DE! Mivel magam is fodmap diétát követek, hamarosan elkészítem majd egy ennek megfelelő változatát, és természetesen megosztom itt a blogon is :)

szerzetesekeledele.jpg

HOZZÁVALÓK (kb. 2 személyre):
(Az arányokat tetszés szerint változtathatod. Ha cél az alacsony CH tartalom, használj több káposztát, de kevesebb kukoricát meg borsót. Két féle káposztát is használhatsz, úgy színesebb lesz a végeredmény.)
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1/2-1 fej káposzta
2 sárgarépa
1 csésze zöldborsó (mirelit)
1 csésze kukorica (konzerv)
1 doboz tofu (én a füstöltet jobban szeretem)
2-3 ek szójaszósz
2-4 ek ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
1-2 ek szezámmag
ujjnyi friss gyömbér
Nincs más dolgod, mint felkarikázni és szálakra cincálni a hagymát, szálakra vágni a káposztát, zsülienre a sárgarépát, hasábokra a tofut. A friss gyömbért és a fokhagymát apróra vágd.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben (ha van wokod, használd azt!). Pirítsd meg benne a gyömbért a hagymával, káposztával, répával, tofuval. Ha nagy serpenyőd van szuper, ha nem, több részletben is piríthatod a zöldségeket, hogy ne essenek úgy össze. (Persze egy jó vokkal nem lesz gond.)
A zöldborsót közben párold meg, majd tedd a megpirult zöldségekhez a leöblített kukoricával együtt. Add hozzá a fokhagymát és a szójaszószt, szórd meg szezámmal és forgasd össze! Önmagában, vagy kevés rizzsel fogyaszd.
Jó étvágyat! :)