Édesburgonya krémleves

Fázós esték megmentője

Ennél egyszerűen nincsen jobb, ha a hideg, sötét nap után végre hazaértél - főleg, ha teszem azt, még időt is töltöttél a szabadban. Gyorsan és iszonyú könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom. Eheted pirított kolbászmorzsával, magvakkal, reszelt sajttal, pirítóssal, póréval vagy petrezselyemmel, mindenhogy isteni!

edesburgonya_kremleves.jpg

HOZZÁVALÓK:

2 nagyobb édesburgonya

1 doboz rizstejszín

1 ek olaj

1 ujjnyi friss gyömbér

1 bio zöldségleves kocka

1 ek Tikka Curry (vagy hasonló, ami van otthon)

ízlés szerint fokhagyma granulátum/fokhagyma (FODMAP-nál hagyd el, helyette mehet az asa foetida - ha nem vagy gluténérzékeny...)

frissen őrölt tarkabors

víz

 

Az édesburgonyát pucold meg, és kockázd fel. A gyömbért szintén hámozd meg, és vágd egészen apróra. A leveses fazékban melegítsd fel az olajat. Tedd bele a gyömbért, futtasd meg az olajon, majd add hozzá a batátát. Pirítsd kicsit fedő alatt. Add hozzá a fűszereket, a tejszínt és a zöldségleves kockát, keverd át, öntsd fel némi vízzel, majd főzd, míg az édesburgonya megpuhul. Ha kész, botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítsd és ha szeretnél, adj még hozzá a fűszerekből, vagy önts bele kis vizet.

Pirítóssal komplett vacsi lesz belőle. Grátisz: a gyerek is imádta!

 

Jó étvágyat! :)