Bajnok Lencsekrém

A tápláló őszi reggeli szerves részei nálunk a változatos zöldségkrémek. Kenyérre kenve, vagy felhasogatott zöldséggel tunkolva is finomak - akárcsak ez a szuper lencsekrém! Rém egyszerű, valamint gyors is elkészíteni, és nagy kedvenc!

lencsekrem.jpg

 

HOZZÁVALÓK:

1 doboz konzerv lencse

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1/2 paradicsom

1/2 kápia paprika

frissen őrölt színes bors

kevés friss gyömbér (kb. 1 cm hosszú darab, vagy 1 kk)

1/2 kk őrölt római kömény

1/2 kk kurkuma

1 tk mustár

1 kk almaecet

1 ek tamari szósz (szójaszósz)

1 tk kókuszzsír

 

Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt. Apróra vágjuk a vöröshagymát, s lassan karamellizáljuk a zsíron. Mikor már majdnem kész, rádobjuk az apróra vágott friss gyömbért, és a szintén apróra vágott kápia paprikával együtt megpirítjuk. Mikor már pirult, rádobjuk a szintén apróra (nagyon apróra) vágott paradicsomot, ezzel is hagyjuk egy percig, majd mehet rá a leöblített, lecsöpögtetett lencse. és sorban a fűszerek, a fokhagymát is beleértve (utóbbit belepréseljük). A sóval óvatosan, a tamari is sós! Fedő alatt rotyogtassuk még néhány percig, majd kóstoljunk, és ha kell, fűszerezzük utána. Mikor kihűlt valamelyest, turmixoljuk le a alaposan. Hűtőben minimum négy napig eláll. Jó étvágyat!