Padlizsános csirkecombok
Ez ez étel nagyon egyszerű, eléggé téli, s mégis idéz némi tengerpartot számomra. Csak felszeleteled, megfűszerezed, összeforgatod: sütőbe be, sitty-sutty - már kész is az ebéd. Vagy a vacsi. Lássuk!
HOZZÁVALÓK:
3 egész csirkecomb
1 nagy padlizsán
1 piros kaliforniai paprika
5-6 szem krumpli (vagy amennyit szeretnél)
kevés libazsír
só
frissen őrölt bors
piros paprika
oregano (nekem speciel görög hegyi oreganóm van, amit a tanítómesteremtől kaptam - gyakorlatilag ég és föld egy hazai zacskóshoz képest, de az is megteszi.)
néhány gerezd fokhagyma egészben, kissé megnyomva, ha nem vagy FODMAP diétán
ELKÉSZÍTÉSE:
Csak kend ki a libazsírral a tepsid alját, mosd meg és sózd be a csirkecombokat, pucold meg év karikázd fel vékonyan a zöldségeket. Utóbbiakat tedd a tepsibe, szórj rájuk a fűszerekből ízlés szerint, és forgasd össze őket. Aztán tedd rájuk a csirkecombokat, s azokat is fűszerezd be (az egész fokhagyma gerezdekkel együtt). Boríts rá alufóliát, s süsd addig, amíg a zöldségek nagyjából megpuhulnak. Azután szedd le az alufóliát, és forgasd meg a zöldségeket a csirekcombok alatt (hogy ne rágós, szikkadt padlizsánszeleteket kapj, hanem fincsi szaftosakat). Süsd tovább, míg a csirkecombok s a zöldségek kissé megpirulnak. Tálald egy egyszerű salátával, amire tettél olívaolajat, sót, frissen őröl borsot, friss citromot, s esetleg oreganot. Jó étvágyat!
Ui.: a krumpli-paprika-padlizsán arány tetszés szerint váltogatható, ha pl. IR diétán vagy, és nem akarsz sok szénhidrátot enni.