Padlizsános csirkecombok

Ez ez étel nagyon egyszerű, eléggé téli, s mégis idéz némi tengerpartot számomra. Csak felszeleteled, megfűszerezed, összeforgatod: sütőbe be, sitty-sutty - már kész is az ebéd. Vagy a vacsi. Lássuk!

meditterranpadlizsanoscsirke.jpg

HOZZÁVALÓK:

3 egész csirkecomb

1 nagy padlizsán

1 piros kaliforniai paprika

5-6 szem krumpli (vagy amennyit szeretnél)

kevés libazsír

frissen őrölt bors

piros paprika

oregano (nekem speciel görög hegyi oreganóm van, amit a tanítómesteremtől kaptam - gyakorlatilag ég és föld egy hazai zacskóshoz képest, de az is megteszi.)

néhány gerezd fokhagyma egészben, kissé megnyomva, ha nem vagy FODMAP diétán

 

meditterranpadlizsanoscsirke2.jpg

 

ELKÉSZÍTÉSE:

Csak kend ki a libazsírral a tepsid alját, mosd meg és sózd be a csirkecombokat, pucold meg év karikázd fel vékonyan a zöldségeket. Utóbbiakat tedd a tepsibe, szórj rájuk a fűszerekből ízlés szerint, és forgasd össze őket. Aztán tedd rájuk a csirkecombokat, s azokat is fűszerezd be (az egész fokhagyma gerezdekkel együtt). Boríts rá alufóliát, s süsd addig, amíg a zöldségek nagyjából megpuhulnak. Azután szedd le az alufóliát, és forgasd meg a zöldségeket a csirekcombok alatt (hogy ne rágós, szikkadt padlizsánszeleteket kapj, hanem fincsi szaftosakat). Süsd tovább, míg a csirkecombok s a zöldségek kissé megpirulnak. Tálald egy egyszerű salátával, amire tettél olívaolajat, sót, frissen őröl borsot, friss citromot, s esetleg oreganot. Jó étvágyat!

 

Ui.: a krumpli-paprika-padlizsán arány tetszés szerint váltogatható, ha pl. IR diétán vagy, és nem akarsz sok szénhidrátot enni.