A Tökéletes Répatorta (GM, LM)

Abbahagyhatatlan húsvéti befutó

Ennél finomabb torta egyszerűen nem létezik, és punktum. Egyáltalán nem alakbarát, cserébe viszont a hetedik mennyországba repít! És még csak nehéznek sem mondanám. Az egyetlen, amire figyelned kell, hogy időben beszerezd a hozzávalókat. Sztár recept következik!

repatorta1.jpg

HOZZÁVALÓK A PISKÓTÁHOZ:

200 ml zabliszt

200 ml rizsliszt

100 ml kókuszliszt

500 ml nyers nádcukor

750 ml reszelt bio sárgarépa

4 tojás

3 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj

1/2 zacskó sütőpor

vanília (ízlés szerint)

2 kk fahéj

1 kk só

HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ:

1/2 doboz laktózmentes mascarpone

100 gr puha, laktózmentes vaj

1 dl kókuszjoghurt (elhagyható)

15 dkg porcukor

1 bio citrom reszelt héja

1 bio citrom leve

A DÍSZÍTÉSHEZ: én most színes, tojás alakú cukorkákat használtam, de megszórhatod reszelt citromhéjjal is.

 

ELKÉSZÍTÉS:

A piskótához keverd össze a három féle lisztet, a cukrot, a sót, a fahéjat, a sütőport és a vaníliát (ha aromát használsz, az olajjal add hozzá). Tedd bele a sárgarépát, a tojást, az olajat, és keverd jól össze a robotgép dagasztó karjával.

Egy 22 cm-es csatos tortaformába tegyél kör alakú sütőpapírt, és öntsd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő 170 fokra, tedd be a tésztát, és süsd körülbelül egy órán keresztül, illetve, amíg a tűpróba megfelelő eredményt hoz. Ekkor vedd ki a piskótát, hagyd hűlni. Mikor már valamelyest lehűlt, csatold le a tortaforma szélét, és hagyd teljesen kihűlni.

Keverd össze a krém hozzávalóit. Először a mascarponét keverd el a vajjal, citromhéjjal és némi porcukorral. Folyamatosan adagolj hozzá apránként citromlevet, és ha kell, még porcukrot. Ha szeretnéd, lazíthatod a krémet a kókuszjoghurttal, nagyon finom lesz tőle. Addig folytasd a keverést, míg szépen megálló, és neked ízlő krémet kapsz. Ezzel már bevonhatod a kihűlt tortád - én rusztikusan szoktam, csak semmi kecmec!

Díszítés után tedd hűtőbe, aztán koronázd meg vele a húsvéti asztalt - és gyorsan edd, mert különben eltünteti a család!