A Tökéletes Répatorta (GM, LM)
Abbahagyhatatlan húsvéti befutó
Ennél finomabb torta egyszerűen nem létezik, és punktum. Egyáltalán nem alakbarát, cserébe viszont a hetedik mennyországba repít! És még csak nehéznek sem mondanám. Az egyetlen, amire figyelned kell, hogy időben beszerezd a hozzávalókat. Sztár recept következik!
HOZZÁVALÓK A PISKÓTÁHOZ:
200 ml zabliszt
200 ml rizsliszt
100 ml kókuszliszt
500 ml nyers nádcukor
750 ml reszelt bio sárgarépa
4 tojás
3 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj
1/2 zacskó sütőpor
vanília (ízlés szerint)
2 kk fahéj
1 kk só
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ:
1/2 doboz laktózmentes mascarpone
100 gr puha, laktózmentes vaj
1 dl kókuszjoghurt (elhagyható)
15 dkg porcukor
1 bio citrom reszelt héja
1 bio citrom leve
A DÍSZÍTÉSHEZ: én most színes, tojás alakú cukorkákat használtam, de megszórhatod reszelt citromhéjjal is.
ELKÉSZÍTÉS:
A piskótához keverd össze a három féle lisztet, a cukrot, a sót, a fahéjat, a sütőport és a vaníliát (ha aromát használsz, az olajjal add hozzá). Tedd bele a sárgarépát, a tojást, az olajat, és keverd jól össze a robotgép dagasztó karjával.
Egy 22 cm-es csatos tortaformába tegyél kör alakú sütőpapírt, és öntsd bele a masszát. A sütőt melegítsd elő 170 fokra, tedd be a tésztát, és süsd körülbelül egy órán keresztül, illetve, amíg a tűpróba megfelelő eredményt hoz. Ekkor vedd ki a piskótát, hagyd hűlni. Mikor már valamelyest lehűlt, csatold le a tortaforma szélét, és hagyd teljesen kihűlni.
Keverd össze a krém hozzávalóit. Először a mascarponét keverd el a vajjal, citromhéjjal és némi porcukorral. Folyamatosan adagolj hozzá apránként citromlevet, és ha kell, még porcukrot. Ha szeretnéd, lazíthatod a krémet a kókuszjoghurttal, nagyon finom lesz tőle. Addig folytasd a keverést, míg szépen megálló, és neked ízlő krémet kapsz. Ezzel már bevonhatod a kihűlt tortád - én rusztikusan szoktam, csak semmi kecmec!
Díszítés után tedd hűtőbe, aztán koronázd meg vele a húsvéti asztalt - és gyorsan edd, mert különben eltünteti a család!