Zelleres túrófasírt

Gyors ebéd téli napokra - gyakorlatilag bármivel köríthető, rizzsel, krumplival, salátával, pürékkel. Szezonális, vega, glutén- és laktózmentes, ráadásul egész jó a CH tartalma (persze nem krumplival). Lássuk!

zellerfasirt.jpg

HOZZÁVALÓK:

250 gr laktózmentes túró

1 tojás

1 kis fehérrépa apróra reszelve

1/2 közepes zellergumó apróra reszelve

1 tojás

4 ek apró szemű zabpehely

só, frissen őrölt bors

hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez

 

A hozzávalókat villával összetörjük, jól elkeverjük. Serpenyőben annyi olajat forrósítunk, ami majdnem ellepi. (A hidegen sajtolt napraforgó olajjal vigyázni kell, nem szabad nagyon felhevíteni - cserébe nem hűt, mint a kókuszolaj, így télen is szuper. Továbbá sokkal könnyebb a benne sült étel, mint a hagyományos sütőolaj esetén, és a kellemetlen olajszag is elmarad.) A keverékből kézzel közepes nagyságú fasírtokat formázunk, és egyszer megfordítva néhány perc alatt pirosra sütjük. A képen krumplisalátával virít, abban volt hagyma, amit én persze nem ehetek a fodmap miatt - nem baj, második gyerekkor, most törvényesen turkálhatok az ételben!

Ja, és a végeredmény fincsi :)